De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stichting 162 vindt met collectie onderdak bij MBS in Haaksbergen

Stichting 162 vindt met collectie onderdak bij MBS in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Er komt een vergaande samenwerking tussen bestuur en medewerkers van de Stichting 162 en de Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) in Haaksbergen. In eerste instantie zal een samenwerkingsovereenkomst worden opgesteld waarin onder meer bruikleen van het materieel en de positie van de medewerkers worden geregeld.

Het bestuur van de Stichting 162 is tot het inzicht gekomen, dat op termijn geen sprake kan zijn van zelfstandige levensvatbaarheid. Daarom zal ze op een nader te bepalen datum opgaan in de MBS. De medewerkers van de Stichting 162 brengen uitgebreide en voor de MBS waardevolle kennis en ervaring mee, met name op het gebied van de techniek van verbrandingsmotoren.

Binnen afzienbare termijn zal de kleine maar bijzondere collectie van de Stichting 162 naar Twente worden overgebracht. Het spoorwegmaterieel van de Stichting 162 is afkomstig uit begin jaren veertig. Het weinige materieel uit die periode dat er nog is speelde na de bevrijding van Europa een rol in het regionale goederenvervoer bij de Nederlandsche Spoorwegen. Diesellocomotief NS 162 en twee gesloten goederenwagens zijn derhalve een waardevolle aanvulling op de collectie lokaalspoormaterieel van de MBS. Voordat de Stichting 162 opgaat in de MBS, zal men onder eigen beheer het zogenoemde USATC-goederenwagenproject afronden, zodat uiteindelijk ook een compleet gerestaureerde wagen kan worden overgedragen.

Deel dit nieuws!