De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oppositie kapittelt komst wethouders 'van buiten' in Haaksbergen

Oppositie kapittelt komst wethouders 'van buiten' in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De nieuwe wethouders van Haaksbergen hebben geen onvoorwaardelijke steun van van de gemeenteraad. Dat geldt met name de schepenen Koopman van de VVD en Ten Thije van de PvdA. De eerste runde jarenlang een modezaak in Tilligte, probeerde vier geleden wethouder te worden in en Oldenzaal en was de afgelopen jaren stuurman van het mislukte werkgelegenheidsproject Dinkelland Werkt. De tweede makaakte jaren deel uit van de raadsfractie van de PvdA, maar kwam niet meer in aanmerking voor een nieuwe termijn.

De nieuwe wethouder van het CDA in Haaksbergen was de afgelopen jaren in deze functie werkzaam voor de gemeente Twenterand, maar blijft een kind van Haaksbergen. Op zijn benoeming is dan ook de minste kritiek. Volgens leidsman Ten Voorde van het CDA is het geen punt dat een partij wethouders van buiten haalt. In dat verband wees hij er deze week hij op dat wethouder Prent, de afgelopen vier jaar collegelid namens de PvdA, afkomstig was uit Hengelo en in die stad bleef wonen. Niettemin werd ze in 2015 door de Roskam verkozen tot beste bestuurder van Twente.

Volgens ex-wethouder Nijhuis van Leefbaar Haaksbergen, wier partij een forse verkiezingsnederlaag leed en na één beatuursperiode weer in de oppositie belandde, zei de afgelopen week gemerkt te hebben hoe belangrijk het is dat een wethoudrer uit de eigen gemeenschap komt.

De raadsfractie van De Actieve Partij (DAP), een afsplitsing van Leefbaar Haaksbergen, heeft bij monde van aanvoerder Rouwenhorst vooral kritiek op de wijze waarop zijn partij bij de coalitievorming is gepasseerd. Hij memoreerde in dat verband dat DAP de grote winnaar was (van nul naar vier), slechts één winnaar dan de op één na grootste (CDA), twee meer dan de VVD en twee meer dan een partij gelijk bleef (twee zetels), maar wel stemmen verloor.

Deel dit nieuws!