De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Directeur van Bolk: 'XL Park kan Twentse achterstand wegwerken'

Directeur van Bolk: 'XL Park kan Twentse achterstand wegwerken'

ALMELO - De regio Twente loopt al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw structureel één procent achter waar het gaat om de werkgelegenheid; het regionale bedrijventerrein XL Park kan belangrijk zijn om Twente in de pas te laten lopen. Dat zei algemeen directeur Pluimers van Bolk Transport vandaag bij de opening van de 24ste haringparty van dit bedrijf te Almelo, waar zo'n vijf- tot zeshonderd gasten uit de wereld van bedrijfsleven en openbaar bestuur bijeen waren.

Ter adstructie liet Pluimers de vergaderde gemeenschap haringhappers weten dat één procent staat voor 3.500 banen. Hij denkt dat die achterstand kan worden weggewerkt op XL Park, dé logistieke hotspot van Twente, in Almelo. 'De logistiek biedt de kans om die achterstand voor eens en voor altijd goed te maken. En we zijn hard op weg om dat te realiseren.'

Pluimers memoreerde dat Bolk Transport met Combi Terminal Twente (CTT), waarin het bedrijf met branchegenoot Nijhof-Wassink en de havenbedrijven van Meppel en Nijmegen participeert, de 'positieve gevolgen' van de ontwikkelingen op XL Park merkt. Zo wordt in Hengelo, waar de hoofdvestiging van CTT staat, de opslagcapaciteit fors vergroot en ook neemt het aantal nieuwe klanten toe, waaronder AKZO. De nieuwe teminal van CTT aan het Twentekanaal in Almelo begint nog deze maand met het doorvoeren van containers voor de bedrijven Bleckmann en V-Tech. Ook wil Bolk Transport zelf 'warehousing-activiteiten' op XL Park bouwen.

 

 

Deel dit nieuws!