De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten verbouwt het stadhuis voor meer Welzijn in huis

Rijssen-Holten verbouwt het stadhuis voor meer Welzijn in huis

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten gaat voor 85.000 euro een deel van het stadhuis in Rijssen geschikt maken ter huisvesting van de organisatie Via Vie Welzijn die nu in het Medisch Centrum een onderkomen heeft. Het maatschappelijk werk Avedan is al ten stadhuize ondergebracht.

Beide organisaties komen in het voormalige postkantoor aan de Rozengaarde dat door een loopbrug met het stadhuis is verbonden. Ook de politie houdt er kantoor. Via Vie Welzijn krijgt de ruimte die eerder in gebruik was bij het bedrijf Reggefiber. Er is voor de verbouwing 85 mille nodig vanwege onder meer extra toiletvoorzieningen en vergaderlokaliteiten. Volgens burgemeester Hofland zullen de investeringskosten worden verdisconteerd in de huurprijs.

De welzijnsmastodont in Rijssen-Holten gaat in de gemeente over onder meer peuter- en jongerenwerk, vluchtelingenbegeleiding, vrijwilligerswerk, wijk- en buurt-activiteiten, taallessen en gastouderopvang. Via Vie Welzijn krijgt subsidie van de gemeente en wordt geacht in elk 'werkveld' afrekenbaar resultaat te boeken. De laatst gepubliceerde jaarrekening is die over 2016.

Via Vie Welzijn krijgt op jaarbasis ruim acht ton subsidie, ontvangt daarnaast een kwart miljoen voor projecten en bijna drie ton aan bijdragen van deelnemers aan activiteiten die worden ontplooid. Aan huisvesting is Via Vie Welzijn jaarlijks bijna twee ton kwijt, aan salarissen bijna een miljoen en ook nog zo'n twee ton per jaar aan 'organisatiekosten' en 'uitvoeringskosten'.

 

Deel dit nieuws!