De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Langius denkt vestiging Hornbach in Almelo binnen te hengelen

Langius denkt vestiging Hornbach in Almelo binnen te hengelen

ALMELO – De kans neemt toe dat Almelo toch een bouwmarkt van het Duitse conglomeraat Hornbach krijgt. Dat heeft wethouder Langius de gemeenteraad vanavond laten weten Volgens hem zit er ‘perspectief in het dossier’.  Het gaat niet alleen om de komst van een regionale trekker naar de stad, ook gaat het om de verkoop van 4,4 hectare grond op de plek van de afgebroken Van Rhijnschool voor MMO en MEAO op de hoek van de Bornerbroeksestraat en de Frederik van Eedenstraat. Ook de aanpalende school voor speciaal onderwijs Het Nijrres is al jaren afgebroken.

Er zijn van concurrerende bedrijven als Gamma, Praxis en Intratuin bezwaren ingediend en ook van belangenbehartigende organisaties die vrezen dat megabedrijven al Hornbach de binnensteden leegzuigen. Dat geldt ook voor gemeentebesturen en winkeliersverenigingen in omliggende dorpen.

Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Almelo heeft al enige malen gewezen op het belang van de stedelijke functie en trekkracht, en dat de overheid niet alles kan (en moet willen) reguleren. Bovendien trekken omgekeerd dorpen in de omgeving klanten uit Almelo vanwege andere redenen, zoals de zeeën aan ruimte plus voldoende en vaak gratis parkeerplaatsen. Bovendien zou Hornbach van belang zijn voor de werkgelegenheid, ook vanwege banen voor mensen die nu een uitkering hebben. Daarover zijn namelijk met Hornbach afspraken gemaakt.

Daar komt dus het financiële belang bij, want de grond kost de gemeente nu alleen maar geld. De provincie Overijssel heeft – ruimtelijk en financieel – een flinke vinger in de pap. Langius hield de raad van Almelo vanavond dus voor dat er perspectief is. Hij heeft goede hoop op de komst van de bouwmarkt. ‘Laten we met elkaar nog maar even volhouden om Hornbach binnen te hengelen.’

Deel dit nieuws!