De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Landgoed en woningen om buitengebied van Markelo te verfraaien

Landgoed en woningen om buitengebied van Markelo te verfraaien

MARKELO – Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente voor een nieuw landgoed aan de Enkelaarsweg te Markelo. Het gaat om een landgoed dat zestien hectare omspant.

Op het landgoed, dat voor dertig procent moet bestaan uit bos/natuur, is voorzien in de bouw van een landhuis en een tweede woning van 750 kuub. Bij instemming door de gemeenteraad zullen een bestemmingsplan mét beeldkwaliteitsplan worden gemaakt, die dan weer voor inspraak ter inzage worden gelegd

Behalve aan de Enkelaarsweg zijn er ook plannen voor woningbouw aan de Potdijk, de Klompmakersweg en de Rietdijk in het buitengebied van Markelo. Het college ziet heil in de plannen der initiatiefnemers, want de woningen komen op plekken van voormalige agrarische erven. Op alle locaties zijn de agrarische bedrijfsactiviteiten beëindigd. Het plan is om de sterk verouderde en landschapsontsierende bedrijfsbebouwing af te breken met een beroep op de zogenoemde rood-voor-rood- regeling.

Deel dit nieuws!