De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kampman eerste kandidaat-wethouder van de PvdA in Enschede

Kampman eerste kandidaat-wethouder van de PvdA in Enschede

ENSCHEDE - Het ziet ernaar uit dat het raadslid Kampman van de PvdA wethouder in Enschede wordt. Kampman maakt sinds vier jaar deel uit van de fractie der sociaaldemocraten. Hij zal één der drie debutanten zijn in het bestuursteam van de stad. Namens de VVD treedt het raadslid Diepemaat aan en zoals bekend lost fractiechef Van den Berg van BBE namens deze partij wethouder Van Agteren af.

De zittenblijvers zijn de wethouders Eerenberg van D66 en Van Houdt van de ChristenUnie. Beiden zitten nu vier jaar op het collegepluche, waarbij Eerenberg bovendien nog eerste loco-buegemeester was, in welke hoedanigheid hij vandaag koningin Maximá ontving en begeleidde tijdens heur bezoek aan Enschede om de Performance Factory te openen in de voormalige hallen van Polaroid.

Het ligt overigens voor de hand dat Van den Berg de komende vier jaar loco-burgemeester is, want sinds de verkiezingen is BBE ruim de grootste partij in Enschede. Op grond daarvan claimde de partij een extra (dus tweede) wethouder, maar dat feest ging wegens masieve tegenstand niet door.

Deel dit nieuws!