De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiek wil tempo met tweede fase De Elsmoat aan A1 in Enter

Politiek wil tempo met tweede fase De Elsmoat aan A1 in Enter

ENTER/RIJSSEN – De gemeenten Wierden en Rijssen-Holten moeten zo snel mogelijk zorgen dat de tweede fase van het bedrijvenpark De Elsmoat nabij Enter aan de A1 kan worden uitgegeven.  De eerste fase van het 24 hectare omspannende gebied zal naar verwachting weldra vergeven zijn.   In elk geval de gemeenteraad van Wierden wil de voor 2021 geplande uitgifte van kavels in de tweede fase naar voren halen.  Voorkomen moet volgens de raad worden dat er, als de eerste fase uitverkocht is, er geen transacties mogelijk zijn.

Volgens wethouder Coes van Wierden loopt de kaveluitgifte in de eerste fase van De Elsmoat inderdaad voortvarend, al moeten er volgens hem nog wel de nodige opties worden gelicht. ‘Maar het ziet er wel heel gunstig uit.’ De wethouder wijst er overigens wél op dat de gemeente geen ‘positie’ heeft in de tweede fase van het bedrijvenpark. Dat geldt ook voor de gemeente Rijssen-Holten waarmee Wierden het bedrijvengebied samsam ontwikkelt en exploiteert. Het is volgens Coes dan ok de vraag ‘hoe de grondeigenaren erin staan’.

Tot de schakers aan dit bord van de politieke bedrijvenstrategie behoren de broers Roetgering van het Enterse bedrijf Coulisse die en perceel bezitten en de grondeigenaren Boomkamp en Wilmink die wel grond willen verkopen, maar met kandidaat-kopers, onder wie de genoemde gebroeders Roetgering, nog een overeenstemming hebben bereikt.

Deel dit nieuws!