De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Doesgoor steigert over hoogte van subsidie voor wijkvoorziening

Doesgoor steigert over hoogte van subsidie voor wijkvoorziening

GOOR - De bezwaren van stichting Doesgoor tegen de subsidiƫring van dit sociaal-maatschappelijk houden volgens het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente geen stand en worden deswege ongegrond verklaard. Dat is ook het advies van 'de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften'.

Doesgoor en het college hebben een meningsverschil over de hoogte van de subsidie die nodig is voor de wijkvoorziening. Doesgoor tekende tegen de subsidiebeschikkingen van 122.000 euro, namelijk 70.000 euro structureel en 52.000 incidenteel. Het bestuur vindt dat voor dit geld het werk niet kan worden gedaan, zeker niet op de afgesproken wijze.

Een buurtsportcoach heeft een coƶrdinerende en verbindende rol in de samenwerking en de onderscheiden activiteiten. De gemeente stelde eerder naast zeventigduizend nog eens een ton in het vooruitzicht, maar daarvan bestaan diverse versies. Vooral de oppositie vindt dat enerzijds beloftes zijn gedaan en dat anderzijds meer geld goed verdedigbaar is.Het college laat nu weten dit niet hoeft en ook niet zal gebeuren, maar het wil wel 'in gesprek blijven' met Doesgoor met als inzet de noodzakelijk genoemde verandering om deze wijkvoorziening ook in 2019 voort te kunnen zetten met een jaarlijkse bijdrage van de gemeente van zeventigduizend euro.

Deel dit nieuws!