De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sint Joseph Almelo gaat huurhuizen in wijk Sluitersveld verkopen

Sint Joseph Almelo gaat huurhuizen in wijk Sluitersveld verkopen

ALMELO – De woningcorporatie Sint Joseph in Almelo geeft een slinger aan de revitalisering van Sluitersveld en Rumerslanden, waarbij naast sloop en nieuwbouw een steviger accent lift op renovatie en verkoop van woningen. Onlangs trad de nieuwe directeur-bestuurder Beumer aan als roerganger. Ze volgde bij de van origine rooms-katholieke woningstichting boegbeeld Kamst op.

Zo is veel aanvankelijk voor de afbraak bestemde huurwoningen aan de Abraham Steenhagenstraat te koop, met vraagprijzen tussen de negentigduizend euro en een slordige ton. Dat geldt eveneens voor een aantal woningen aan de Henk Höftenstraat.

De eerste officiële daad van Beumer was medio april een ceremoniële handeling toen ze de eerste steen legde voor de onder Kamst voorbereide nieuwbouw van acht woningen in de Sint Josephbuurt. Het betreft hier de laatste fase van een grootschalig herbouwproject. Er is de afgelopen jaren veel afgebroken in de buurt om ruimte voor nieuwbouw te creëeren.

Het lijkt er nu op dat Beumer kiest voor een andere manier van denken en doen, die tot uiting komt in de aanpalende Rumerslanden, waar ze meer toe wil naar de verkoop van oudere woningen. De beleidswijziging spoort met nieuwe inzichten in de politiek en de volkshuisvesting om het wonen voor iedereen betaalbaar te maken/houden. Dat betekent meer renovatie in plaats van sloop 'en de verkoop van huurwoningen aan bewoners. Het fenomeen van de zogenoemde 'tiny houses' raakt meer en meer  in zwang: niet te groot, wel op maat, goede kwaliteit, niet te duur.

In de gemeente Hengelo is het fenomeen van de tiny houses in zwang, mede vanuit de politiek. Voor haar komst naar Sint Joseph Almelo was Beumer werkzaam bij de Hengelose corporatie Welbions.

 

 

Deel dit nieuws!