De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede worstelt met miljoenen in hoofdpijndossier FC Twente

Enschede worstelt met miljoenen in hoofdpijndossier FC Twente

ENSCHEDE – Het lijkt stug dat de gemeentraad opnieuw met miljoenen over de brug komt om de betaald voetbal-organisatie FC Twente opnieuw in leven te houden. Het bestuur van de organisatie dreigt met ontbinding van het voetbalbolwerk als de gemeente Enschede weigert nog eens een lening van zo'n zeven miljoen euro te schokken.

De gemeente zit al voor dik 25 miljoen in FC Twente met leningen en garantstellingen. De laatste keer hadden veel fracties er moeite mee, maar uiteindelijk stemde een meerderheid van de raad ermee in, onder het motto 'eens maar nooit weer'. Er ligt nu een vordering van de Belastingdienst plus een claim van de zaakwaarnemer van een speler.

Het komt de gemeente sowieso slecht uit, maar valt helemaal rauw op het dak omdat de lokale overheid dacht dat FC Twente de boel financieel voor mekaar had, maar dat was vóór de degradatie uit de eredivisie wat behalve sportief ook financieel een drama voor de organisatie is.

Bovendien komt het verzoek-onder-dreiging-van-faillissement des te meer ongelegen omdat de gemeente ook al worstelt met toenemende tekorten, vooral in het sociaal domein, maar ook elders, en derhalve miljoenen moet bezuinigen. De gemeenteraad zal daar maandag over debatteren. Het lijkt logisch dat de redding of faillering van FC Twent dan ook voorbij komt.

Deel dit nieuws!