De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 levert in Almelo met nieuw raadslid vicevoorzitter gemeenteraad

D66 levert in Almelo met nieuw raadslid vicevoorzitter gemeenteraad

ALMELO - Het raadslid Van Saane van D66 in Almelo zal vicevoorzitter worden van de gemeenteraad en deswege de vervanger van burgemeester Gerritsen zijn. Van Sanne zal onder meer de vergaderingen van de gemeenteraad leiden bij absentie van de VVD-burgemeester en ook debatten waarbij Gerritsen zich ten overstaan van de raad moet verdedigen.

Van Saane is overigens één van de twee kandidaten om vice-voorzitter van de gemeenteraad te worden maar ze meldt via sociale media dat de andere kandidaat 'een functie (heeft) die onverenigbaar is met het vice-voorzitterschap, wat op zich vreemd is, maar het blijkt dat de tegenstrever fractievoorzitter is en bereid moet zijn daarvan af te zien of de raad moet vragen een uitzondering te maken. Sommige (ex)raadsleden wensen Van Saane  bij de stemming veel succes. Ze is sowieso populair, want werd met voorkeurstemmen, dik driehonderd,  in de raad gekozen. De verkiezing van de vicevoorzitter, tevens voorzitter van het presidium, zeg maar het bestuur van de gemeenteraad, vindt dinsdag over een week plaats.

De verkiezing van Van Sanne past in de traditie dat de vicevoorzitter van de raad uit de banken der oppositie komt. De afgelopen jaren was het VVD-raadslid Maathuis vicevoorzitter, maar niet alleen is de VVD sinds kort in Almelo coalitiepartij, Maathuis zelf is recent benoemd tot wethouder namens de liberalen, een volgende stap richting een burgemeesterschap.

Deel dit nieuws!