De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bonfait Denekamp ziet af van uitbreiding op Sombeek; raad kaart na

Bonfait Denekamp ziet af van uitbreiding op Sombeek; raad kaart na

DENEKAMP - Het bedrijf Bonfait op het bedrijventerrein Sombeek IV te Denekamp heeft de gemeente Dinkelland laten weten af te zien van uitbreiding. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad nu voor om een 'etenswarenfabriek' in het plangebied niet langer als zodanig te bestemmen. Dit maakt het niet alleen Bonfait onmogelijk uit te beiden, maar ook wordt zo voorkómen dat 'vergelijkbare activiteiten' op Sombeek IV planologisch mogelijk worden.

Het bedrijventerrein ligt aan de noordzijde van Denekamp. Bonfait wilde uitbreiden in de thuishaven waar al ruim een kwart eeuw de productie en verkoop van koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten, (pasta)salades, soepen en sauzen plaatsvindt, allemaal gemaakt in de fabriek in Denekamp, waar zo'n tweehonderd medewerkers op de loonlijst staan. Tot de klantenkring van de onderneming behoren versspeciaalzaken, supermarkten en 'instellingen binnen de Europese foodmarkt'. Sedert ruim tien jaar is Bonfait een dochteronderneming van de Apetito Groep.

Bonfait wilde vanwege de groei uitbreiden op ruim een hectare agrarische grond naast het bedrijf, maar de eigenaar van de grond frustreerde de gemeentelijke procedure tot wijziging van de bestemming. Bonfait weigert zich langet te laten ringeloren en is op zoek naar mogelijkheden elders. Het tekort aan productiecapaciteit is volgens de directie te urgent om langer te traineren. Bonfait hecht wel aan Twente en kijkt naar de mogelijkheden in de buurt, waaronder Jufferbeek aan de A1 bij Oldenzaal en XL Park aan de A35 in Almelo, mede omdat dan ook grotere percelen dan een kavel van 1,1 hectare mogelijk zijn. De gemeenteraad van Dinkelland gaat morgenavond nakaarten.

 

Deel dit nieuws!