De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meulekamp: gesprek over bouwdrift SIM aan Twentekanaal Markelo

Meulekamp: gesprek over bouwdrift SIM aan Twentekanaal Markelo

MARKELO – Op aandringen van een aantal raadsfracties gaat wethouder Meulekamp van de gemeente Hof van Twente bezien wat de mogelijkheden zijn om bij het bedrijf SIM Beton aan het Twentekanaal in Markelo een ‘muur’ te bouwen, waarvoor Rijkswaterstaat toestemming weigert te geven. De wethouder begrijpt SIM Beton én Rijkswaterstaat.

Een aantal raadsfracties stelde deze week het belachelijk te vinden dat Rijkswaterstaat zich er überhaupt mee bemoeit, zich gedraagt als een 'staat in de staat', temeer daar SIM Beton juist investeert in bouwwerken op de oevers om het vervoer meer over water te kunnen laten plaatsvinden en daarmee het vervoer over de weg aanmerkelijk te verminderen. Voor een bouwwerk bezijden het Twentekanaal op het bedrijventerrein Industrieweg te Markelo is een vergunning ingewikkeld vanwege de bezwaren van Rijkswaterstaat.

Meulekamp vindt dat er wel iets te zeggen is voor de opvatting van Rijkswaterstaat omdat het om een ‘Berlijnse muur’ of ‘sleufsilo’ zou gaan met een lengte van twee keer zestig meter, vijf meter hoogte en ruim drie meter dikte. Bovendien is de grond eigendom van Rijkswaterstaat, wat de geagiteerde fracties van PvdA, SP, D66 en Burgerbelang verraste.

De wethouder gaat niettemin het gesprek met Rijkswaterstaat en SIM Beton aan om te zien waar ruimte zit en wat de mogelijkheden zijn.

 

Deel dit nieuws!