De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Enschede wil bij sloop nieuwe betaalbare huurwoningen

PvdA in Enschede wil bij sloop nieuwe betaalbare huurwoningen

ENSCHEDE – Het net aangetreden raadslid Boersma, die in de fractie van de PvdA te Enschede de plek inneemt van de tot het wethouderschap bevorderde volksvertegenwoordiger Kampman, is verontrust over het voornemen van de woningcorporatie Domijn om de duplexwoningen aan de Wicher Nijkampstraat en huizen aan de Tuinbouwstraat te slopen.

Het plaagt Boersma mede omdat het sociale huurwoningen betreft die betaalbaar zijn voor de krappere beurs en dat Domijn niet van plan zou zijn nieuwe sociale huurwoningen te bouwen aan genoemde straten. Omdat de corporatie de huizen in het duurdere segment niet zelf zou mogen laten verrijzen, neemt Domijn daartoe ‘een externe partij’ in de arm. Boersma daarover: ‘De wet is er natuurlijk niet gekomen om er daarna omheen te kunnen ‘fietsen’. Juist in een periode van groei van de economie is er nog steeds veel behoefte in Enschede aan sociale huurwoningen, ook in het laagste segment.’ Boersma, die al eerder deel uitmaakte van de PvdA-fractie, zegt zich ‘zorgen’ te maken over de mogelijkheid voor de huidige bewoners om terug te keren naar de straten waar ze nu wonen ‘Als ze dit willen, kunnen ze het dan wel betalen?’, vraagt hij het college van burgemeester en wethouders. Eerder liet (oppositiepartij) SP weten zich op dit punt ook zorgen te maken.

Wel stelt het Boersma dat de PvdA wel blij is met herstructurering van het gebied rond de S.L. Louwesstraat, maar er ook voor wil zorgen ‘dat iedereen in onze stad betaalbaar en goed kan wonen’. Hij wijst er en passant op dat dit ook in het coalitieakkoord staat. ‘Daarom zullen wij de komende tijd de ontwikkelingen in de nieuwbouw scherp in de gaten houden.’

Deel dit nieuws!