De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wonen Delden neemt Pellehof in Hengevelde over voor 2,1 miljoen

Wonen Delden neemt Pellehof in Hengevelde over voor 2,1 miljoen

DELDEN -De woningcorporatie Wonen Delden heeft het appartementengebouw de Pellehof in Hengevelde voor 2,1 miljoen overgenomen van Welbions. Deze corporatie, die haar werkgebied in Hengelo en Borne heeft, had al lange tijd de intentie de Pellehof af te stoten, want het complex in Hengevelde is het enige woongebouw buiten het werkgebied.

De Pellehof verrees in 1995 en telt 21 appartementen voor ouderen en mindervaliden benevens een ontmoetings- annex activiteitenruimte die de De Eikenhof is gedoopt. In het woongebouw is bovendien een zorgpost van Carintreggeland ondergebracht.

Om als organisatie wat meer ‘body’ te krijgen was Wonen Delden op zoek naar uitbreiding van het woningbestand in de gemeente Hof van Twente. Zo is ze ook lange tijd in gesprek geweest met het bestuur van Bouwvereniging Ambt Delden om samen te werken of te fuseren, maar die vereniging koos twee jaar geleden voor aansluiting bij de woningcorporatie Viverion die behalve in de gemeente Hof van Twente ook in Rijssen-Holten bezit heeft. Naar de mening  van directeur/bestuurder Manrho van Wonen Delden, is de Pellehof 'een mooie toevoeging' aan het vastgoed.

 

 

Deel dit nieuws!