De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kinderopvang De Giraffe in voormalige Marijkeschool Westerhaar

Kinderopvang De Giraffe in voormalige Marijkeschool Westerhaar

WESTERHAAR/VROOMSHOOP - In de voormalige kleuterschool aan de Marijkestraat te Westerhaar zal Kinderopvang De Giraffe worden gevestigd. Naast twee vestigingen in Vroomshoop wil De Giraffe al enige tijd een vestiging in Westerhaar.Het plan van de Vriezenveense aannemer Webbink om het pand te slopen teneinde er woningen te bouwen is van de baan.

Het gewezen raadslid Klinkhamer van het CDA spande zich in voor het behoud van 'zijn' school en krijgt nu alsnog zijn zin. De Giraffe, dat 170.000 euro neertelt, gaat het pand na formalisering van de koop verbouwen. Een belangrijke overweging voor Giraffe was door aankoop wordt voorkómen dat een concurrerende organisatie voor kinder-, voor- en buitenschoolse opvang zich in Westerhaar/Vriezenveenschwijk vestigt.

Het gebouw dateert van de tweede helft der jaren vijftig, werd begin deze eeuw overbodig voor onderwijsdoeleinden en had daarna diverse tijdelijke bestemmingen, tot vier jaar geleden leegstand volgde. Op voorwaarde dat het hoofdgebouw van de voormalige school wordt gespaard, destijds al een wens van Klinkhamer, kan het geheel worden vernieuwd.

Deel dit nieuws!