De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens XXXI

Precies twintig jaar geleden, 31 juli 1998, was ik naar Apeldoorn gefietst, binnendoor, via Nijverdal, Haarle, Okkebroek, Lettele en Deventer. De andere gasten waren per automobiel gekomen, want meer bij en van de tijd dan ik. Toen al. Daar stond weer tegenover dat ik tegen tweeën  - illegaal – besloot te blijven slapen bij het bruidspaar, in een kamer en suite.

Precies veertig jaar geleden bivakkeerde hetzelfde gezelschap bij hotel Vos te Ootmarsum en daar waren kamers gereserveerd, ook mijn toenmalige vriendin, want het was niet de bedoeling dat zij en ik het bed zouden delen, laat staan de rest, ‘je weet wel’, de dingen die aan de huwelijkse staat en aan de boom van kennis van goed en kwaad verbonden zijn...

Precies zestig jaar geleden traden ten gemeentehuize een man en een vrouw in het huwelijk. En inderdaad, ik was erbij, maar niet in het gezelschap van degenen hierboven beschreven, die wisten nog van niks. Ik heb van de trouwerij zelf ook weinig van meegemaakt, want werd zorgvuldig verborgen gehouden in de moederschoot van de bruid.

Deel dit nieuws!