De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede staat garant voor helft kosten kantineklus LSV Lonneker

Enschede staat garant voor helft kosten kantineklus LSV Lonneker

LONNEKER/ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede gaat akkoord met een garantstelling tot 25.000 euro voor de noodzakelijk geachte verbouwing van het clubhuis van de Lonneker Sport Vereniging (LSV).

Het gaat om de helft van een lening die de voetbalclub wil aangaan met een bank, met een looptijd van twaalf jaar, voor het verbouwen van de kantine op het sportpark 't Spölmink te Lonneker. De vereninging staat te boek als een typische dorpsvoetbalclub, waarvan het vlaggenschip afgelopen seizoen trouwens wel naar de derde klasse van het zondagvoetbal promoveerde. Het bestuur wenst de kantine te verbouwen en aan te passen aan de eise van de tijd.

De vereniging is volgens het college te typeren als een echte dorpsclub met een grote saamhorigheid en die voor het dorp een belangrijke functie heeft. De werkzaamheden worden voor een groot deel uitgevoerd door vrijwilligers en sponsoren van de club. De eigen reserve van de vereniging wordt aangesproken, maar daarnaast is vjftigduizend euro nodig van de bank. De gemeente staat hiervoor samen met het Stichting Waarborgfonds Sport garant, elk voor de helft.

Deel dit nieuws!