De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Hoek opnieuw troubleshooter bij Het Punt in Vroomshoop

Van Hoek opnieuw troubleshooter bij Het Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Namens de gemeente Twenterand zal oudgediende Van Hoek opnieuw toetreden tot de Raad van Toezicht van het activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. De noodzaak van de rentree van de troubleshooter is enerzijds de precaire financiële situatie bij Het Punt en anderzijds de kritiek, ook in het gemeentehuis van Twenterand, op de handel en wandel van het bestuur bij Het Punt.

Opvallend is dat Van Hoek eerder vertrok uit Het Punt, deels uit frustratie over de gang van zaken, deels over de bestuursstijl van voorzitter Visser, waardoor al veel bestuursleden zijn opgekrast, onder wie zijn naamgenoot en kritikaster, ex-wethouder Visser.

Er is ondertussen bij Het Punt, waarin sport, cultuur, educatie en welzijn samenkomen, sprake van oplopende tekorten, schulden én intriges. Volgens voorzitter Visser moet de gemeente gewoon meer geld betalen omdat een voorziening zoals Het Punt nu eenmaal geld kost.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders wil evenwel een ommezwaai in (de aansturing van) het beleid. In dat streven gaat Van Hoek nu kennelijk de strijd met Visser aan, ten tweede male, met rugdekking van het gemeentebestuur.

De bijna-zeventiger Van Hoek is een veteraan in de sector en werd eerder gehaald om De Klaampe te Westerhaar financieel gezond te maken.

Deel dit nieuws!