De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twentse bedrijven in Overijselse handelsmissie; week naar China

Twentse bedrijven in Overijselse handelsmissie; week naar China

ENSCHEDE - Een aantal Twentse bedrijven maakt deel uit van een handelsmissie naar China die volgende week plaatsvindt. Ook reizen vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en politieke en ambtelijke overheidsdienaren mee. De delegatie vertrekt zaterdag en bezoekt een week lang de steden Shenyang en Dalian in de provincie Liaoning.

De gemeente Enschede en de provincie Overijssel onderhouden al jaren contacten in beide steden. Ook waren er de afgelopen vijf jaar al eerder economische missies van en naar China, wat volgens de provincie leidde tot een extra omzet van zo’n vijftien miljoen euro, en een op bestaande leads gebaseerde verwachting dat dit de komende drie jaar groeit met nog eens negen miljoen euro.  China aast op de specifieke kennis van Nederlandse bedrijven.

De nadruk tijdens de handelsmissie van komende week ligt op bedrijven die actief zijn in de milieutechnologie, machinebouw of agro-business en horticultuur. China ontwikkelt zich in ijltempo en legt interesse aan de dag voor de expertise vanuit Nederland. Het bedrijf NX Filtration uit Enschede bijvoorbeeld zuivert met speciale membranen water en afvalwater en wil volgens 'general manager' Roesink snel groeien op de internationale markt.

Deel dit nieuws!