De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Buurt kiest voor woonzorg in schoolpand van Zonnebloem te Borne

Buurt kiest voor woonzorg in schoolpand van Zonnebloem te Borne

BORNE - De gemeente Borne heeft vandaag het schoolgebouw De Zonnebloem in de wijk Tichelkamp officieel overgedragen aan Ter Grote Vastgoed. Voor de officiële handeling rukte wethouder Kotteman hedenmiddag uit naar het pand. De ondertekening der papieren is volgens Kotteman ‘een mooie afsluiting van een bijzonder project’.

Het schoolgebouw kwam vrij en de buurt werd twee jaar geleden nadrukkelijk bij de herbestemmming betrokken. Er werden zeventien ideeën ingediend door omwonenden, investeerders en kunstenaars. Uiteindelijk hebben de wijkbewoners de knoop doorgehakt. De wethouder: 'Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in Borne.'

De vernieuwbouw begint in oktober. Er komen woningen voor 55-plussers, waarbij 'kleinschalig wonen met zorg voor elkaar' centraal staat. Met dit idee wist Building Design Architectuur te Zenderen het overgrote deel van de stemmen uit de buurt te ontvangen 'Als alles meezit worden de woningen uiterlijk volgend jaar mei opgeleverd', aldus de uitvoerende ontwikkelaar Ter Grote Vastgoed hedenmiddag bij de luchtige plechtigheid.

De verbouwing begint met de voormalige gymzaal, waarin twee maatschappelijke ruimtes komen, om de overlast voor de huidige huurders te beperken. De meesten zijn overigens al vertrokken, met uitzondering van Creatief Atelier Borne (CRAB) en Dolfijn Body & Mind, die in het nieuwe gebouw een ruimte huren van Ter Grote Vastgoed.

Deel dit nieuws!