De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verjonging in provinciale politiek Overijssel over een half jaar

Verjonging in provinciale politiek Overijssel over een half jaar

NIJVERDAL - Het komende half jaar zal wat de politiek betreft in het teken staan van de statenverkiezingen in maart. Bij het CDA is er een nadrukkelijk streven naar verjonging, al staat vast dat de huidige gedeputeerde Van Hijum opnieuw lijsttrekker zal zijn, want daartoe heeft de afdeling Overijssel hem reeds aangewezen. Het zou vrijwel uitgesloten zijn dat de tweede CDA-gedeputeerde Maij na acht jaar terugkeert, nog los van de vraag of de partij opnieuw twee stoelen in het college van gedeputeerde staten toegemeten krijgt.

Bij de PvdA is de huidige leidsman De Bree na twee termijnen van vier jaar niet meer beschikbaar als statenlid en dus evenmin als lijsttrekker. Binnen de oppositiepartij wordt hij gezien als troef mochten de sociaaldemocraten vanaf maart weer eens een gedeputeerde krijgen. De laatste PvdA-gedeputeerde in Overijssel was de Enschedese ex-wethouder Buursink. Mocht na de verkiezingen Van Bree toetreden, en blijft Van Hijum, dan komen twee bentgenoten in het dagelijks bestuur, beiden uit Laag Zuthem samen in het college 

Mocht de ChristenUnie opnieuw een gedeputeerde leveren, dan hoeft de huidige functionaris op die plek Boerman alleen maar te knikken. De kandidatenlijst van de partij zal worden aangevoerd door de politica Van der Velde, die trouwens net als Boerman afkomstig is uit Kampen.  De huidige fractievoorzitter Westert wil nog wel een periode statenlid zijn, maar acht het wel voor nieuwe en jongere gezichten.

Over de lijsten van de huidige coalitiepartijen VVD en D66 is nog niets bekend, evenmin of ze door willen met de gedeputeerden Van Haaf (VVD) en Traag (D66), gesteld dat ze hun deelname aan het college van gedeputeerde staten te Overijssel kunnen en mogen continueren.

 

Deel dit nieuws!