De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens LIV

Alicio is de jongste supporter van Heracles. Hij is nul jaar, zijn skybox een kinderwagen, zijn spandoek een dekentje en zijn toeter een speen. Hij is de zoon van Kristoffer Peterson, de nummer zeven van de club van zwart en wit, en diens geliefde Elisabeth. Ze komen uit Zweden. Twee keer raakte ik met haar aan de praat, eerder tijdens ADO-thuis en vanmiddag AZ thuis.

Het zoontje juichte ondertussen meer met zijn ogen dan met zijn handen toen zijn vader vandaag een doelpunt maakte en zijn moeder daarvan glom.

Op mijn vraag naar de reden om hun kind Alicio te noemen zei Elisabeth dat het 'just a nice name' is, maar dat de naam noblesse in zich draagt, wist ze niet, en dat ik het haar vertelde stemde haar vrolijk. Ik wist het trouwens bij toeval, omdat wij, haar oma en ik, tijdelijk de zorg over een meisje genaamd Alicia hebben. Toen ze bij ons kwam was ze fan van Feijenoord, nu is helemaal weg van Heracles. En ze kan, al zeg ik het zelf, aardig voetballen, ook in zwart en wit, ook op kunstgras, en ook in de spits, als een zwaluw gedragen door een aangename wind.

Alicio en Alicia hebben de toekomst als wij dat willen en ze verbinden de wijsheid van brood en spelen -  ze gaan net als Heracles terug tot de oude Grieken.

Deel dit nieuws!