De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal wil kleinere kavels en lagere meterprijzen Jufferbeek-Zuid

Oldenzaal wil kleinere kavels en lagere meterprijzen Jufferbeek-Zuid

OLDENZAAL - Het college van burgemeester en wethouders stelt voor kleinere bedrijfskavels uit te geven op het bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid, de grondprijzen te verlagen en de beeldkwaliteit aan te passen. De vraag naar bouwgrond op bedrijventerrein aan de A1 neemt toe. De kavels in de eerste fase zijn grotendeels onder optie of verkocht. Zowel in het resterende deel van de eerste als in de tweede fase zijn er nog slechts beperkte mogelijkheden voor kavels van duizend tot drieduizend vierkante meter.

Het college denkt aan de vraag tegemoet te komen door het bestemmingsplan aan te passen omdat er een extra ontsluiting (bypass) op het bedrijventerrein komt en daardoor is uitgifte van meer kleine kavels mogelijk. Daarnaast stelt het college voor de grondprijzen met tien euro de vierkante meter te verlagen voor de twee zicht- of sterlocaties. De belangrijkste bevindt zich nabij de verkeerslichten aan de Hazewinkelweg en de tweede nabij de rotonde aan de Hengelosestraat.

Door de beeldkwaliteitseisen bij te stellen (die deels aan het zicht worden onttrokken) zou de prijsaanpassing logisch zijn, want marktconform.

Deel dit nieuws!