De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Leefbaar blijkt in politiek Haaksbergen uiteindelijk niet levensvatbaar

Leefbaar blijkt in politiek Haaksbergen uiteindelijk niet levensvatbaar

HAAKSBERGEN – Na opkomst, hoogstand en neergang is het in Haaksbergen met Leefbaar gebeurd. De politieke partij met dien naam heeft besloten zich te herdopen tot Haaksbergen Centraal.

Aan het begin van het jaar begon men, naar eigen zeggen mede op grond van veranderingen in de maatschappij, binnen Leefbaar Haaksbergen na te denken over een naamsverandering. Men wilde af van het woord leefbaar, dat ‘een overblijfsel uit de tijd van de beweging Pim Fortuin’ wordt genoemd, die overigens Fortuyn heette.

De belichaming van Leefbaar Haaksbergen was de politicus Peter van Vlaanderen, die na met een kleine fractie te zijn begonnen ruim vier jaar geleden de grootste partij in de gemeenteraad werd en met zes zetels de dienst ging uitmaken de raad én met twee wethouders in het college. Uiteindelijk werd de grote leider geslachtofferd, ook in zijn eigen partij, waarna Leefbaar Haaksbergen bij de verkiezingen in maart twee-derde van zijn aanhang verloor en niet meer in het college vertegenwoordigd is. Leefbaar Haaksbergen is nu Haaksbergen Centraal, met twee zetels. De verloren vier zetels vielen toe aan een afscheiding van Leefbaar die onder de naam Dé Actieve Partij aan de volksraadpleging deelnam, maar die, ofschoon de grote winnaar van de verkiezingen, bij de formatie door CDA, VVD en PvdA óók buiten de coalitie werd gehouden.

 

Deel dit nieuws!