De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Metamorfose van De Klokkenbelt na jaren bakkeleien nu toch op til

Metamorfose van De Klokkenbelt na jaren bakkeleien nu toch op til

ALMELO - Na een jaar van lamenteren vanwege moedwil en misverstand begint de metamorfose van het zorgcentrum De Klokkenbelt in Almelo, want de woningstichting Sint Joseph heeft nu overeenstemming met de 'bouwpartners' weten te bereiken. Dat zijn uiteindelijk de aannemers Gebroeders Meijer en Winkels.

De werkzaamheden beginnen ruim een jaar later dan aanvankelijk gepland en de bedoeling is dat de oplevering in het eerste kwartaal van 2020 zal plaatsgrijpen. Na de grootschalige renovatie zal het historische complex voldoen aan alle hedendaagse eisen van duurzaamheid en zorgzaamheid.

De Kokkenbelt aan de Vriezenveenseweg was bij de opening in 1952 door toenmalig minister-president (Vadertje) Drees een pronkstuk van moderne zorg onder bijzondere architectuur voor wat toen nog gewoon bejaarden werden genoemd. Na de (ver)nieuwbouw zal het een hedendaags gezondheidscentrum zijn, met een wijkfunctie

InteraktContour vestigt zich in de twee woonvleugels met opgeteld 66 appartementen voor mensen die door hersenletsel, als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenbloeding, zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te wonen. Daarenboven komen er achttien appartementen voor huurders van Sint Joseph. Op dit moment zijn elf appartementen nog bewoond. De bewoners blijven gedurende de werkzaamheden gewoon wonen. Verder komen er meerdere algemene ruimtes (onder meer voor dagbesteding en behandeling) en op de begane grond vestigt zich het eigenlijke gezondheidscentrum, waarin zich huisartsen, fysiotheapeuten, apothekers vestigen.

Deel dit nieuws!