De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie zwemt al samen met GemeenteBelangen Twenterand

ChristenUnie zwemt al samen met GemeenteBelangen Twenterand

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN - De fracties van GemeenteBelangen Twenterand (GBT)en ChristenUnie hebben een deelakkoord bereikt over het al tien jaar slepende zwembaddossier. Het huidige overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen blijft opgeknapt in de benen en Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en het reeds geprivatiseerde openluchtbad De Groene Jager in Den Ham worden met duurzame investeringen toekomstbestendig gemaakt, zodat deze baden tientallen jaren mee kunnen.

Dit betekent dat de ChristenUnie een enorme draai maakt, een politieke whirpool in Twenterand veroorzaakt, want het jaren omarmde plan voor een nieuw overdekt bad in Vriezenveen en terughoudendheid bij investeringen in het Vroomshoopse zwemwater laat men varen. Een nieuw overdekt bad aan de ander kant van Vriezenveen werd door politiek leider Smelt te vuur en te zwaard verdedigd en door wethouder Van Abbema trouwhartig uitgevoerd.

GBT pleitte jarenlang voor meer aandacht ten behoeve van De Zandstuve in Vroomshoop en krijgt daarmee haar zin, maar ook deze gewezen oppositiepartij doet meteen zwemwater bij de wijn. De partij voelt plotseling dat coalitie wat anders is dan oppositie en stapt in de werkelijkheid van de bestuurlijke verantwoordelijkheid af van haar aanvankelijke plan in Vroomshoop een binnen- en een buitenbad te combineren. Zulks vanwege de financiƫle situatie in Twenterand, inzonderheid de oplopende tekorten in het sociale domein. Regeren betekent ook uitgaan van realiteiten.

 

Deel dit nieuws!