De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal aast op provinciaal investeringsgeld via HMO in centrum

Oldenzaal aast op provinciaal investeringsgeld via HMO in centrum

OLDENZAAL - Het college van burgemeester en wethouders in Oldenzaal wil in samenwerking met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) de binnenstad aantrekkelijker maken, waarbij het vooral gaat om 'een kwalitatieve impuls' voor de Langestraat om directe omgeving.

Het gebied ligt midden in de historische binnenstad tussen de Vijfhoek, de Deurningerstraat en het Singelpark. Het leegstaande voormalige postkantoor geldt daar als het meest beeldbepalende en doet in zijn huidige staat volgens het college afbreuk aan straat en omgeving.

Ook het gebied heeft heeft weinig kwaliteit, het woon- en leefklimaat staan onder druk en heeft vooral een bevoorradingsfunctie voor gebouwen in de nabijheid. Met de gebiedsontwikkeling wil de gemeente, in casus wethouder Renkema, een nieuw perspectief bieden, teneinde straat en omgeving aantrekkelijker, want letterlijk én figuurlijk toegankelijker te maken.

De provincie Overijssel ondersteunt in veel gemeenten die hannessen met leegstand en verval in binnensteden/winkelcentra met planologische én financiële impulsen. Voor bijdragen in de aankoop en transformatie van vastgoed zet de provincie de HMO in. Inmiddels heeft de HMO een plan van aanpak voor de Langestraat en omgeving opgesteld en wethouder Renkema van stedelijke ontwikkeling wil daarover snel namens het college met de gemeenteraad in gesprek.

Deel dit nieuws!