De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hammink/Holterman apen uit mouw bij verkoop Esrand voor Passie

Hammink/Holterman apen uit mouw bij verkoop Esrand voor Passie

WIERDEN - Het ging niet van harte, maar uiteindelijk moest wethouder Braamhaar van Wierden - aarzelend - toegeven dat het bedrijf Orbys van de (in Wierden geboren) ondernemer/investeerder Holterman voor bijna 2,3 miljoen euro eigenaar is van grond in de Esrand. Hij kocht de grond van theaterhoteleigenaar Hammink, wat begin dit jaar in deze krant werd vermeld onder de kop 'Holterman gaat bouwen op beoogde plek Van der Valk aan de A35 in Wierden'.

De gemeente koopt drie percelen op de Esrand voor 2,3 miljoen euro ten behoeve van de bouw van definitieve huisvesting van een school voor evangelisch bijbelgetrouw onderwijs De Passie, met een sportaccommodatie, maar twee van de drie percelen zijn onnodig voor de gewenste accommodatie voor De Passie, want die vergt slechts de beschikking over een hectare.

Vanwege de handel-wijze (ABC-constructie met winst op winst), de koop van veel overbodige grond voor 81 euro de vierkante meter en het gebrek aan informatie (ook voor de onwonenden) was voor de VVD en PPW reden tegen te stemmen. Vooral de VVD ging heftig tekeer omdat hier volgens het raadslid Ekkelenkamp 'over de rug van de inwoners' goede sier wordt gemaakt en er 'spelletjes' zijn gespeeld. Het zou 'onverantwoord' zijn en tot belastingverhoging ('scheur in de broek') leiden. Volgens fractieleider Slagers van PPW is het voorstel 'op dit moment onverantwoord'.

Het had er even de schijn van dat de grootste coalitiepartij NEW de verkoop in elk geval wilde uitstellen, zo bleek uit de bijdrage van het raadslid Nieuwenhuis, maar hij werd in een schorsing kennelijk overruled, mogelijk door de roerangers Woolderink en Te Riet en mogelijk door arbitraal ingripen van NEW-wethouder Braamhaar, want de lokale partij ging stilzwiijgend akkoord.

Deel dit nieuws!