De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Groen Eiland in stenen omgeving basisschool De Es in Hellendoorn

Groen Eiland in stenen omgeving basisschool De Es in Hellendoorn

HELLENDOORN - Bij de basisschool De Es in Hellendoorn komt een Groen Eiland, een park tussen bebouwing, doordat het schoolplein en een groenstrook bij elkaar worden gevoegd. Het achtduizend vierkante meter omspannende 'eiland' wordt omsloten door Noord Esweg, Verzetsstraat, Herman Kampmanstraat en A.F. Lanckerstraat.

De aanleg is mogelijk na het op de valreep niet winnen van een prijsvraag over veilige schoolomgevingen van de provincie Overijssel. De gemeente Hellendoorn besloot, wel in samensprak met de provinciale overheid en provinciaal geld, toch tot uitvoering over te gaan, mede doordat de buurt zich bijzonder enthousiast had getoond.

Het onwerp van het Groene Eiland is van de leerlingen van de basisschool De Es. Voor een ceremoniële handeling liet schooldirecteur Roelofs zich overigens onlangs terzijde staan door wethouder Op den Dries en uiteraard de creatieve leerling-parkontwerpers..

Na de zomervakantie gaan de eigenlijke werkzaamheden van start. Eind oktober vinden de oplevering respectievelijk de opening van het Groene Eiland plaats.

Deel dit nieuws!