De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Theaterproductie over Stork derde kunstje Cornelisse in Twente

Theaterproductie over Stork derde kunstje Cornelisse in Twente

HENGELO – De voorbereiding voor de theaterproductie/stadsmusical ‘Stork!’ gaat de cruciale fase in. Vanavond was de eerste doorlooprepetitie van de productie over anderhalve eeuw Stork én metaal in Hengelo en Twente. Sterker nog, zonder machinebouwer Stork geen textielindustrie. De begroting van 'Stork! omvat ruim anderhalf miljoen euro. Het is initiatiatiefnemer en producent Cornelisse wel toevertrouwd dat geld, minimaal een half miljoen, uit de beurzen en kluizen te krijgen, waarbij hij inspeelt op het Twentse gevoel van 'Met mekaar en voor mekaar' en het regiogevoel predikt. Ook kent hij de weg in de wereld van landelijk fondsen die financieel bijdragen.  

De organisatie is in handen van het gezelschap rondom producent, zeg maar aanjager, Gerard Cornelisse die in Almelo al twee voorstellingen entameerde (‘Van Katoen en Nu’ in 2014 en ‘Het Verzet Kraakt’ in 2017), zich nu op Stork in Hengelo stort en volgend jaar in Enschede een productie wil gangmaken over de sociale priester Alphons Ariëns.

‘Stork’ gaat over ondernemerschap, familietroebel, bedrijfstrots, stadsallure en regiobelang. De speelvloer is een grote tent op het voormalige terrein van de Ketelfabriek. In de voorstelling is het eeuwfeest in 1968 het scharnierpunt, met terugblikken en vooruitzichten.

Volgens beproefd recept is er voor de voorstelling voor alle bezoekers met elkaar eten en drinken, waarbij het Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo de partners zijn van de productie en de bezoekers meenemen in hun zaalbezetting. Opvallend afwezig is Schouwburg Hengelo wegens animositeit, wel zit poppodium Metropool te Hengelo in de organisatie van het spektakel. Het uitgangspunt is dat er na de première van 1 september nog 24 voorstellingen komen.

Deel dit nieuws!