De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D'RAN'18 op verzoek zware subsidiënten verplaatst naar mei'19

D'RAN'18 op verzoek zware subsidiënten verplaatst naar mei'19

ENSCHEDE - Mede op verzoek van belangrijke 'partners' als de Universiteit Twente, de Saxion Hogeschol en het ROC van Twente wordt de hoofdmoot van het Twentse 'democratiefestival' D'RAN van begin september verplaatst naar medio mei. Na rijp beraad is ook besloten dat Enschede het epicentrum blijft. Eerder werd erover gedacht elders in Twente uit te pakken, waarbij Beckum, De Lutte en De Pollen, dus het pure platteland, nog werden genoemd.

De genoemde onderwijsmastodonten, maar ook grote bedrijven en organisaties vinden Enschede toch interessanter, wat ook geldt voor de gemeente Enschede, die D'RAN, het festival van de lokale/regionale democratie, behoorlijk faciliteert, ook financieel.

Er gaat trouwens in september wel wat gebeuren. Zo vindt vrijdagmiddag 7 september 'een inspirerende ontmoeting' in aanloop naar D’RAN'19 plaats. Het oogmerk is om, ter voorbereiding op het festival van mei, kennis te maken, ideeën uit te wisselen en samen te werken. En zaterdag 8 september zal de organisatie op verzoek van de gemeente Enschede een mini-D’RAN houden in de binnenstad, waarbij het onder meer zal gaan over het Enschede Akkoord. De bedoeling is richting mei volgend jaar ook in andere gemeenten minifestivals te houden.

Deel dit nieuws!