De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruikes bij financieel zwaar weer weg bij Ziekenhuis Groep Twente

Ruikes bij financieel zwaar weer weg bij Ziekenhuis Groep Twente

ALMELO/HENGELO - Na ruim zes jaar vertrekt bestuursvoorzitter Ruikes aan het eind van het jaar bij de Ziekenhuis Groep Twente. Het ziekenhuis met vestigingen in Almelo (Twenteborg) en Hengelo (Midden-Twente) verkeert momenteel financieel in zwaar weer.

Er ontstond bij ZGT een tekort van 45 miljoen euro vanwege een negatief jaarresultaat van 15,6 miljoen en er dient over 2016 ook nog een misrekening van 9,5 miljoen te moeten worden weggewerkt. Bovendien zou nog twintig miljoen moeten worden terugbetaald aan zorgverzekeraars. Er ligt nu een 'herstelplan' voor waarin Almelo het 'operatieve' ziekenhuis wordt en Hengelo een 24-uurs-centrum voor kleinere ingrepen en voor ligdagen voor en na operaties.

Ruikes in een perscommuniqué:'Het ziekenhuis gaat een nieuwe, spannende fase in. Hoewel ik mij zeer verbonden voel met dit mooie ziekenhuis en de mensen die er werken, is dit een goed moment om het stokje over te dragen. Ik gun ZGT een bestuursvoorzitter met een frisse blik en mezelf een nieuwe uitdaging voor de komende vijf jaar van mijn werkzame leven.'

Bij monde van voorzittter Kamp laat de Raad van Toezicht in datzelfde persbericht weten Ruikes 'erkentelijk' te zijn 'voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ZGT'.

 

Deel dit nieuws!