De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Engerlingen spelen Excelsior'31 parten; vier velden onbruikbaar

Engerlingen spelen Excelsior'31 parten; vier velden onbruikbaar

RIJSSEN - Vanwege 'veel schade' op het sportpark De Koerbelt te Rijssen zijn vier velden die de voetbalclub Excelsior ’31 huurt van de gemeente nog zeker drie weken onbespeelbaar.

De schade is ontstaan door de larven van de rozenkever, zogeheten engerlingen. Kraaien en roeken hebben de larven uit de grond gepikt en door het wroeten in de losse zoden is schade ontstaan.

Volgens wethouder Tijhof van Sport betreurt de gemeente Rijssen-Holten dat Excelsior ’31 deze velden de komende weken niet kan bespelen. 'Als gemeente doen we onze uiterste best om de aangetaste velden zo snel mogelijk weer bespeelbaar te maken.' Over een week beginnen veel competities.

Ter bestrijding is een speciale meststof toegepast op de aangetaste gebieden delen van de velden. Het wordt in granulaatvorm over de aangetaste plekken gestrooid. Het is bovendien volgens de gemeente Rijssen-Holten belangrijk dat er behoorlijk wat regen valt. Daarnaast zijn op de kale plekken nieuwe graszoden aangebracht die moeten nog vastgroeien aan de ondergrond.

Deel dit nieuws!