De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede zet strijd om het ING-pand aan het Koninigsplein voort

Enschede zet strijd om het ING-pand aan het Koninigsplein voort

ENSCHEDE - Het college van burgemeester zonder wethouders (alle vijf wegens ‘vakantiebesognes’ absent) van Enschede houdt eraan vast dat het voormalige pand van de ING Bank aan de Boulevard bij verkoop eerst moet worden aangeboden aan de gemeente. De locatie is namelijk onderdeel van de toekomstige Kop van de Boulevard.

Het bankconcern (formeel de Maatschappij van Onroerende Goederen Het Middenstandshuis) heeft het Amsterdamse advocatenkantoor Dentons Boekel ingeschakeld ter verdediging zijn belangen terzake de grondpositie in Enschede.

Het college weet zich gesteund door de Commissie Bezwaarschriften, want die adviseert de bezwaren ongegrond te verklaren en het verzoek om vergoeding der gemaakte kosten af te wijzen. Het college houdt zich aan het besluit van de gemeenteraad die afgelopen voorjaar de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op het ING-pand van toepassing verklaarde. Dit houdt in dat indien de eigenaar/zakelijk gerechtigde dit perceel wil vervreemden dit eerst aan de gemeente aan moet bieden. De wet geeft de gemeente een zekere bescherming bij de uitvoering van door haar gewenste ontwikkelingen/planuitvoering, in casu het prestigieuze plan Kop van de Boulevard aan de voormalige Boulevard waar het nu Koningsplein heet.

Deel dit nieuws!