De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Links Blok in Almelo bezorgd over regionale steun mantelzorgers

Links Blok in Almelo bezorgd over regionale steun mantelzorgers

ALMELO - Er is spoed vereist bij een doorstart van de Stichting Informele Zorg Twente (SIZT) ter veiligstelling van de regionale mantelzorgondersteuning. Dat stelt Links Blok in de gemeenteraad van Almelo, bestaande uit de fracties van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo, die samen zeven zetels hebben.

De gemeente Almelo is de grootste aandeelhouder in SIZT. Het afwijzen door het Almelose college van burgemeester en wethouders van de 'reddingsboei' van de investeerder Ledeboer Investments kan volgens Links Blok betekenen dat het kind met het badwater weg wordt gegooid.

'De opgebouwde regionale samenwerking en expertise dreigt verloren te gaan nu het mes op de keel is gezet van de overige acht gemeenten', aldus Links Blok. Ze zouden uiterlijk morgen moeten aangeven of ze ja of nee akkoord gaan met de doorstart en daarmee met de kapitaalinjectie van de private partij Ledeboer Investments. Links Blok vermoedt dat ze afhaken ('eieren voor hun geld kiezen'), wat het faillissement zou bezegelen.

Deel dit nieuws!