De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Twenterand noemt uitlatingen GBT-chef 'onaanvaardbaar'

CDA in Twenterand noemt uitlatingen GBT-chef 'onaanvaardbaar'

VRIEZENVEEN – De uitlatingen van fractievoorzitter Elzinga van GBT in de gemeente Twenterand over ex-burgemeester Visser van deze gemeente zijn het CDA in het verkeerde keelgat geschoten. Sterker nog, de opvatting van Elzinga, zoals hij die ventileerde in het programma ‘Politieke Stem op DeltaFM’ van de lokale omroep en waarvan de Roskam verslag deed worden ‘schadelijk en onaanvaardbaar’ genoemd en zouden 'grenzen aan smaad’. Elzinga stelde dat Visser, die van een ruime raadsmeerderheid in Twenterand geen derde termijn kreeg, alleen dankzij de banencarrousel van het CDA, weer aan de bak kon; hij is burgemeester van Katwijk.

 Uit het persbericht dat de partij deed uitgaan (maar dat de Roskam niet mocht ontvangen) wordt niet duidelijk of het van de fractie komt of van het bestuur van het CDA in Twenterand. Naar het oordeel van de christendemocraten zijn de uitlatingen van Elzinga ‘uiterst onprofessioneel’ benevens ‘absoluut onaanvaardbaar’. Tegen die achtergrond bevreemdt dit het CDA ook daar in het coalitieakkoord wordt gesproken over ‘zorgvuldigheid en respect naar elkaar’. De nieuwe coalitie bestaat uit GBT (dat met twaalf zetels de absolute meerderheid heeft) en de ChristenUnie.

In een reactie laat Elzinga weten niet onder de indruk te zijn. Hij zegt Visser, toen die nog burgemeester was, ook onder vier ogen te hebben verteld wat hij van diens functioneren vond, namelijk niet de juiste man op de juiste plek, ook omdat er te veel fouten werden gemaaakt in de ambtelijke en de bestuurlijk sfeer (onder meer grondbeleid), de hele organisatie eigenlijk, waar de burgemeester veranwoordelijk voor was. Elzinga vroeg het onderhoud met Visser óók aan omdat hij j namens GBT en de andere oppositiepartijen van 2015 met een motie van afkeuring zou komen. Hij stelt dat het CDA nu de 'moraalridder' uithangt en roept in herinnering dat gewezen CDA-leider Kerkkdijk hem uitmaakte voor 'begint met ee n k en einigt met een k'.

Deel dit nieuws!