De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand prikkelt inwoners/organisaties met zorginnovatiefonds

Twenterand prikkelt inwoners/organisaties met zorginnovatiefonds

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand heeft een innovatiefonds opgericht waar organisaties met een goed plan voor vernieuwing in het sociaal domein een beroep op kunnen doen op. Er is hiervoor tot eind volgend jaar anderhalve ton beschikbaar. Er is elk kwartaal ee aanvraagronde.

Onlangs kregen drie creatieve en kansrijk genoemde initiatieven een bijdrage vanuit het innovatiefonds. Gehonoreerd werden een crowdfundingsactie gericht op het ontwikkelen van een leefomgeving waar verschillende activiteiten en disciplines samenkomen. Het doel hiervan is mensen met uiteenlopende problematiek te helpen, zoals het bieden van een passende (werk)plek, sociale activering en het geven van de juiste ondersteuning om zo het gevoel van eigenwaarde positief te beïnvloeden.

Het project Aandacht is ook gehonoreerd. Het biedt een ontmoetingsplek bij Modaks, een kledingwinkel in Vroomshoop. Hierbij worden workshops en een regulier verkooppunt gecombineerd. Het project sluit vooral aan bij het doen van een groter beroep op de eigen oplossingen en op het eerder signaleren en/of oppakken van problemen.

De derde aanvraag is van Kidi en betreft een initiatief voor een app die gericht is op positieve gezondheid. De app geeft inzicht in het eigen leven van inwoners. In één oogopslag kunnen zij zien hoe het met hun gezondheid is. Dit kan ook een meerwaarde zijn voor zorgverleners en bijdragen aan de eigen kracht van inwoners. Dit project draagt bij aan de doelen op het gebied van een groter beroep op de eigen oplossingen en het eerder signaleren van problemen.

Deel dit nieuws!