De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw college wil in Twenterand wil tegengas van de samenleving

Nieuw college wil in Twenterand wil tegengas van de samenleving

VROOMSHOOP - Het afgelopen jaar aangetreden college van burgemeester en wethouders in Twenterand omarmt kritische burgerzin en wil bevorderen dat inwoners zich roeren en laten weten wat ze ervan vinden. Dat zei burgemeester Van der Kolk vanavond in haar nieuwjaarstoespraak die ze hield tijdens de gemeentereceptie bij Het Punt in Vroomshoop.

De missie van het college omschreef ze als volgt: ‘De gemeente Twenterand wil u het gevoel en vertrouwen geven dat de politiek van en voor u is. De lokale politiek wil u graag bij de besluitvorming betrekken. Iedereen, inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en iedereen die verbonden is aan de Twenterandse samenleving, kan en mag hierin meedenken en meedoen. Dat mag best kritisch zijn, maar wel met respect voor elkaar. Door elkaar aan te vullen hebben we elkaar veel te bieden.’

De burgemeester refereerde aan de na de verkiezingen ongekend stevig gewijzigde politieke verhoudingen in Twenterand, met een absolute meerderheid voor GBT (12 van de 23 zetels), dat drie wethouders levert aan een college waarin de ChristenUnie haar wethouder behoudt, maar het CDA voor het eerst in de historie in de oppositie zit. Van der Kolk memoreerde dat politiek in Twenterand leeft, getuige ook het het feit, memoreerde ze, dat de opkomst bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad zeven procent boven het landelijke gemiddelde lag.

De gemeente wil er volgens Van der Kolk voor elke inwoner zijn. ‘Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Of je nu jong, oud bent, valide of minder-valide, hoogopgeleid of laaggeletterd bent, betaald werkt of je inzet als vrijwilliger.’ In haar rol als burgemeester, vooralsnog waarnemend, legt ze prioriteit bij het bestrijden van drugs- en drankoverlast en het ontwikkelen van beleid om het (verslavende) gebruik ervan onder jongeren te ontmoedigen.

Deel dit nieuws!