De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal moet 217.000 euro bijpassen voor bieb In den Vijfhoek

Oldenzaal moet 217.000 euro bijpassen voor bieb In den Vijfhoek

OLDENZAAL - Het college van burgemeester en wethouders de gemeente Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor een krediet van 217.000 beschikbaar te stellen voor de verbouwings- en inrichtingskosten ten behoeve van de verhuizing van de bibliotheek naar het winkelcentrum In den Vijfhoek. Het bedrag zou ten laste kunnen worden gebracht van de 'vleespot' Masterplan. Aanvankelijk moest de gemeente er meer geld op toeleggen.

De directie van de bibliotheek en het college gaven medio vorig jaar al aan dat het budget voor de voorgenomen verhuizing naar de nieuwe ruimte in winkelcentrum In den Vijfhoek ontoereikend was, waarop werd verzocht om een aanvullende bijdrage.

Er werd onderzoek gedaan naar de mogelijkheid op de verbouwings- en inrichtingskosten te besparen én met verhuurder Unibail Rodamco Westfield in contact te treden over een aanvullende bijdrage. Dit sorteerde enerzijds in een verlaging van de totale investeringssom en anderzijds in een extra bedrag van de verhuurder. Niettemin resteert nog een tekort van 217.000 euro en het college vraagt de gemeenteraad nu dit bedrag aan de stedelijke schatkist te onttrekken.

Deel dit nieuws!