De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo weerstaat druk curator en haalt woonbestemming van grond

Hengelo weerstaat druk curator en haalt woonbestemming van grond

HENGELO - De gemeenteraad van Hengelo bezweek vanavond niet voor externe druk om toch mogelijkheid open te houden woningen te bouwen op het Gezondheidspark aan de Aletta Jacobslaan. Het was vooral curator Van der Hel die, handelend in opdracht van het projectontwikkelingsconglomeraat Megahome, publiciteit zocht en kreeg met zijn aankondiging de schade van met name ontwikkelaars/bouwbedrijven op de gemeente te verhalen. Het zou om schade gaan die met name Megahome van Wlily Welles uit Zenderen door waardevermindering lijdt.

De gemeenteraad wilde zich niet laten leiden door pressie van buiten en hield vast aan het onttrekken van de woonbestemming van de grond. De kans is groot dat er procedures komen om eerstens dit besluit terug te draaien en tweedens de gemeeente een miljoenenclaim aan de broek te doen. De gemeente, zowel college als raad, ziet eventuele procedures met vertrouwen tegemoet.

Op de PVV na (die stadsuitleg op het Gezondheidspark nodig acht) stemde de gehele raad voor het voorstel om de geplande woningbouw te schrappen, al had een enkeling, zoals het raadslid Van den Breukel van de ChristenUnie, wel een 'ongemakkelijk gevoel' vanwege de kans, hoe gering dan ook, dat in een juridische procedure een schadeclaim wordt toegewezen. Naar het oordeel van VVD-wethouder Gerrits is de kans dat zulks gebeurt 'minimaal'. Ook fractiechef Wiertsema van de grootste (coalitie)partij Pro Hengelo lijkt het stug dat Megahome,dat achttien jaar niet thuis gaf op gemeentelijke aandrang om huizen te bouwen, in een procedure een schadeclaim krijgt toegewezen, laat staan het door Van der Hel op een politieke markt genoemde bedrag van drie miljoen euro. 

 

Deel dit nieuws!