De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Skatelandschap centraal op 't vernieuwde Industrieplein in Hengelo

Skatelandschap centraal op 't vernieuwde Industrieplein in Hengelo

HENGELO – De metamorfose van het Industrieplein in Hengelo begint nog voor de zomer en betekent meer groen en meer vertier. Er komt volgens wethouder Ten Heuw ‘een mooi skatelandschap’ met een natuurlijk uitstraling en een weer zichtbare Veldbeek. Ten Heuw heeft onder meer Hart van Zuid bestuurlijk onder haar hoede.

Er komen ook nieuwe parkeerplekken, waaronder minimaal zeshonderd fietsparkeerplaatsen, invalidenparkeerplaatsen en een standplaats voor de taxi’s. Voor het poppodium Metropool moet het plein meer uitstraling krijgen De werkzaamheden beginnen in maart en worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het station Twente Centraal altijd goed bereikbaar is. Aan het eind van dit jaar wordt het plein opgeleverd. Het is dan zo ingericht, dat het veel overzichtelijker en veiliger wordt voor de duizenden mensen die hier dagelijks van en naar het station lopen, onder wie de studenten van het ROC van Twente en bezoekers van poppodium Metropool. De gemeente Hengelo heeft het ontwerp voor het gedachte Industrieplein samen met het waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel, Skatelab, NS en Pro-Rail laten maken.

Skatelab is al jaren bezig een centraalskatelandschap in Hengelo te realiseren. De bedoeling is dat het Industrieplein straks het epicentrum wordt voor alle skaters en BMXers in de regio. In de gemeente Hengelo bestaat deze subcultuur al sinds medio de jaren zeventig. Samen met Amsterdam stond Hengelo aan de basis van het skaten in Nederland, met de afgelopen jaren Marko Matic als pleitbezorger en kartrekker. Matic is de koning te rijk: ‘We zijn ontzettend blij en trots dat onze wens nu werkelijkheid wordt.’

Deel dit nieuws!