De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiek steekspel over Grotestraat Markelo met PvdA op schoot CDA/VVD

Politiek steekspel over Grotestraat Markelo met PvdA op schoot CDA/VVD

MARKELO - De herinrichting van de Grotestraat in Markelo maakt de situatie verkeersveiliger en verblijfsvriendelijker en zorgt daarenboven voor politieke levendigheid. Dat leverde afgelopen week in de raadszaal een opmerkelijke uitbreiding van de coalitie van CDA en VVD op met de voorheen grootste criticaster PvdA.

Alle partijen willen dat de herinrichting van de Grotestraat er komt, maar of alle geplande werkzaamheden voor 550.000 euro mogen kosten is volgens CDA en VVD punt van discussie bij de zomerafwegingen over de zogenoemde kadernota. Het alternatief is een ruime halvering van het budget, tot een kwart miljoen. Volgens woordvoerder Zandvoort van het CDA heeft de optimale variant de 'hoogste prioriteit' en VVD-aanvoerder Bruins liet weten dat voor negentig procent vast staat dat het honderd procent budget wordt.

Al voor de vergadering had de PvdA, doorgaans de meest felle oppositiepartij, zich op dit punt tot de coalitie bekeerd. Na een schorsing zei hij dat voor 95 procent zeker is dat er 550.000 euro beschikbaar zal worden gesteld. Voor de overblijvende oppositiepartijen GB, SP, D66 en GroenLinks was dat onvoldoen, want ze willen de zekerheid dat 550.000 wordt uitgetrokken voor de herinrichting van de Grotestraat in Markelo.

Deel dit nieuws!