De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eerenberg wil strategische alliantie luchthavens Twente en Münster

Eerenberg wil strategische alliantie luchthavens Twente en Münster

ENSCHEDE – De gemeente Enschede heeft volgens wethouder Eerenberg met de Luchthaven Twente in samenhang met de Flughaven Osnabrück-Münster ‘een unieke propositie’ vanwege twee keer goud.

Ten eerste is het mogelijk voor kortere afstanden vanaf Twente te vliegen, bijvoorbeeld zakelijke vluchten naar Europese steden en ten tweede kunnen degenen die naar New York willen vliegen in Münster terecht. Om die reden is het volgens Eerenberg van belang beide vliegvelden als één luchthaven in de markt te zetten, waarbij klein maar fijn wordt gekoppeld groot en ver.

Naar het oordeel van Eerenberg is het tij gunstig omdat Flughaven Münster-Osnabrück naar zijn zeggen ‘graag wil’, wat ook te maken heeft met de behoefte aan de noodzaak van nog meer passagiers uit Twente, want daar valt voor de Duitsers nog marktaandeel te winnen. Het aantal Tukkers dat van en naar Münster vliegt neemt trouwens al toe, en ook het aantal bestemmingen.

Eerder is al eens geopperd, onder meer door de gewezen directeur Wendrich van Enschede Promotie, een frequente en snellere treinverbinding tussen beide steden tot stand te brengen.

Deel dit nieuws!