De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meer bestuurlijke projectsamenwerking tussen Dinkelland/Nordhorn

Meer bestuurlijke projectsamenwerking tussen Dinkelland/Nordhorn

DENEKAMP – De gemeenten Dinkelland en Nordhorn gaan de bestaande banden versterken. Daartoe hebben de burgemeesters Joosten en Berling een overeenkomst getekend. De gemeenteraden stemden tijdens een gezamenlijke vergadering ten gemeentehuize te Denekamp in met het bijbehorende actieplan, dat ideeën en gedachten concretiseert.

In het grensgebied liggen volgens Dinkelland en Nordhorn beel kansen voor samenwerking op uiteenlopende beleidsterreinen, die een grote meerwaarde zouden hebben voor beide regio’s en zouden bijdragen aan de verdere vermindering van het belemmerende effect van de landsgrens. Gedacht wordt aan economie, arbeidsmarkt, cultuur, onderwijs, zorg, mobiliteit en infrastructuur.

Een concreet plan is het verbeteren van de busverbinding tussen Denekamp en Nordhorn als onderdeel van de route naar Enschede, het opzetten van uitwisselingsprogramma’s met scholen en het opstellen van een gezamenlijke lobbyagenda richting hogere overheden. Verder zal aandacht worden geschonken aan het betrekken van de omgeving bij het ontplooien van activiteiten en projecten, zoals bij het uitwerken van de ideeën rondom het kanaal Almelo-Nordhorn.

Deel dit nieuws!