De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dubbele jongereninloop Vriezenveen blijft; onderzoek dorpenberaad

Dubbele jongereninloop Vriezenveen blijft; onderzoek dorpenberaad

VRIEZENVEEN - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Twenterand laat de eis vallen dat er in Vriezenveen één inloop moet komen in plaats van de twee die er nu zijn. Daarmee legt het college een eis van de gemeenteraad naar zich neer. Wel wil het college vasthouden aan het steven naar meer afstemming tussen de dorpen der gemeente waar jongerenwerk plaatsvindt. Hiertoe stelt het college de gemeenteraad voor een onafhankelijk procesbegeleider aan te stellen. De gemeenteraad komt er dinsdag in een debatronde over te spreken.

Binnen het college is wethouder Paters verantwoordelijk voor de door de gemeenteraad vastgestelde notitie over de herpositionering van het jongerenwerk in de vier dorpen Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar. De opdracht was duidelijk: het realiseren van integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand waarin alle uitvoerders werken als één team en vanuit één visie met in elke kern één jongereninloop. Dat zou moete leiden tot kwaliteitsverhoging van het jongerenwerk en het verminderen van kwetsbaarheid, zo laat het college de raad weten.

Er zou aldus een eind moeten komen aan kleurgebonden concurrentiestrijd en persoonsgebonden prestigedrift tussen stichtingen in onderscheiden dorpen. Dat speelde onder meer in Den Ham waar Reflection Vriezenveen en Stichting Jongerenwerk een veto uitspraken over intensieve samenwerking met Stichting ZorgSaam. Er zouden na het aantreden van Paters 'constuctieve gesprekken' zijn gevoerd en bereid bestaan tot vergeven en vergeten, die de pijlers moeten zijn voor samenwerking van jongerenwerkers in de dorpen. Alleen is één inloop in Vriezenveen met Zorgzaam voor Reflection voorshands een brug te ver. Een aan te stellen onafhankelijke procesbegeleider met (team) coachingservaring moet verder borduren aan het kleed van de samenwerking.

 

Deel dit nieuws!