De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Akkoord over jongerenwerkers/stichtingen jongerenwerk Twenterand

Akkoord over jongerenwerkers/stichtingen jongerenwerk Twenterand

VRIEZENVEEN - Aan de vooravond van een raadsdebat in de gemeente Twenterand hebben Radar Uitvoering, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Stichting Reflection, Stichting ZorgSaam Twenterand en de gemeente Twenterand elkaar gevonden. Er zal morgen een raadsdebat over het jongerenwerk plaatsvinden.

Er is, zo deelt de gemeente vandaag in een communiqué mee, afgelopen week een overeenkomst getekend, waarin staat dat alle aabieders er samen voor gaan zorgen dat de jongeren de hulp krijgen die ze verdienen. 'Onze partners in het jongerenwerk laten hiermee zien dat de jongere voor hen op nummer één staat en dat is goed om te vernemen', aldus wethouder Paters in het 'geen vuiltje- aan-de-lucht'-persbericht.

De gemeenteraad heeft zoals gisteren gemeld dat er integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand moet komen, waarin men werkt als één team en vanuit één visie met in elke kern één jongereninloop. Dat leek zoals gisteren gemeld in Vriezenveen een brug te ver, want daar zouden wegens conflicten twee inlopen blijven. Onduidelijk is in het gemeentelijke bericht hoe de situatie op dat front nu is.

In een raadsdebat zal morgen wellicht blijken of het vertrouwen tussen instellingen zover is hersteld dat er alsnog één inloop komt in Vriezenveen. Ook komt aan de orde of en zo ja in welke mate er een onafhankelijk procesbegeleider komt om het jongerenbeleid in de onderscheiden kernen op elkaar af te stemmen.

Deel dit nieuws!