De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Enschede stemt in met drietal kleinschalige zonneparken

Raad van Enschede stemt in met drietal kleinschalige zonneparken

ENSCHEDE - De gemeenteraad van Enschede stemt in grote meerderheid in met de aanleg van drie relatieve kleine zonneparken op gronden die nu nog een agrarische bestemming hebben. Het gaat om 5,5 hectare aan de Allemansweg, 4,5 hectare aan de Holterhofweg en twee hectare aan de Kromhofsweg.

Het is ruim een kwart van de opdracht, want de raad heeft uitgesproken dat er dit jaar veertig hectare beschikbaar moet komen voor zonne-energie.

De drie genoemde percelen worden nu grotendeels gebruikt voor het weiden van vee en de exploitatie van een grondgebonden agrarisch bedrijf. De omgevingsvergunning is aangevraagd voor de duur van 25 jaar. Er zijn twee stedelijke coöperaties die de drie zonnevelden als één park exploiteren.

In zijn betoog zei wethouder Van den Berg 'knetterhard aan het werk' te zijn met de opdracht van raad om de energietransitie vorm te geven. De wethouder van BBE stelde verder dat daar waar de zon wordt benut de wind achterwege kan blijven. Zijn partij wil zo min mogelijk windmolens. Van den Berg liet de raad in een bijzin ook nog weten dat Enschede in de provincie Overijssel voorop loopt met de genoemde transitie.

De partijen Enschede Anders, PVV en Groep Versteeg stemden tegen omdat ze geen landbouwgrond willen offeren op het altaar van de zonne-energie, waarbij Enschede Anders hamerde op de mogelijkheid (delen van) het luchthavengebied te plaveien met zonnepanelen.

Deel dit nieuws!