De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hockeyclub Almelo: hogere contributie voor aanleg nieuw waterveld

Hockeyclub Almelo: hogere contributie voor aanleg nieuw waterveld

ALMELO – De Mixed Hockey Club Almelo krijgt een waterkunstgrasveld. De vereniging beschikt nu over een semiwaterveld en twee zandkunstgrasvelden op het sportpark ’t Groenedal. Tijdens een druk bezochte extra ledenvergadering werd ingestemd met de aanleg van het waterkunstgrasveld. De leden nemen hierbij een verhoging van de contributie op de koop toe. De aanleg kan als aan alle voorwaarden is voldaan, zoals financiering en vergunningen, deze zomer starten, waarna het veld bij het begin van het nieuwe seizoen in september speelklaar zal zijn.

Na de bouw van het nieuwe clubhuis in 2013 was er weinig financiële ruimte binnen de Almelose hockeyvereniging voor aanpak van de velden. De club beschikt zoals gezegd over een semiwaterveld en twee zandkunstgrasvelden. Alle drie de velden naderen het einde van de technische levensduur, het bestuur was er daarom veel aan gelegen met de aanpak van de velden van start te gaan. Sinds een jaar of drie werd door de club aan de ideeën en de financiering gewerkt.

Nu de gemeente Almelo heeft afgezien van de privatisering van alle buitensport en er flink is afgelost op de financiering van het clubhuis, ontstaat volgens het clubbestuur ruimte voor de aanpak van in eerste instantie één veld. Bij de renovatie gaat het om het oudste veld, inclusief aanpak van ondergrond, drainage, verlichting en hekwerk. Na de zomer beschikt de club daarmee over een waterveld en een semiwaterveld, daarnaast ligt er dus nog een zandkunstgrasveld.

Voorzitter Gelmers is blij met het positieve besluit van de leden: We willen nu beginnen met het aanpakken van de velden en niet wachten tot het te laat is. We rekenen op verhoogd spelplezier vanaf de zomer. De overige twee velden moeten ook nog onder handen worden genomen, daar is nog geen uitgewerkt plan voor, maar we moeten ergens beginnen. Ik ben blij dat er na dik drie jaar hard werken een goed plan ligt dat de goedkeuring van de leden kan wegdragen.'

Deel dit nieuws!